Žydinti Mėnulio Jaunatis Jaučio ženkle

Žydinti Mėnulio Jaunatis Jaučio ženkle

2024 m. gegužės 7 d. 06 val. 21 min. stoja Mėnulio jaunatis Jaučio ženkle. Jaunaties metu Saulė ir Mėnulis susitinka viename dangaus taške mums žiūrint iš Žemės. Kelias dienas prieš ir po jaunaties Mėnulio danguje nematome: šiomis dienomis jo tekėjimo ir laidos laikas beveik sutampa su Saulės. Todėl Mėnulio energija introspektyvi: nematoma išorėje, tačiau savyje talpinanti visą potencialą. Tad ir
žmogui, gyvenančiam Visatos ritmais, šios kelios dienos yra subtilaus, nematomo (vidinio) aktyvumo laikotarpis (ne išorinio), kūrybinių idėjų generavimo, planavimo, tolimųjų siekių ir vizijų numatymo, svajonių ir savo troškimų prisiminimo metas. Mėnulio jaunatys – tai pačios tinkamiausios „darbo valandos“ pateikti savo užsakymus Visatos priimamajame.

Mėnulis Jautyje mums primena apie žemės elemento svarbą, kuris reiškiasi per tvirtumą, praktiškumą, įsižeminimą. Jaučio ženklo energija yra viena stabiliausių, fiksuota. Po aktyvaus Avino Zodiako sezono (Jan), kada reikėjo atsikovoti ir šviesą, ir šilumą, ir sąlygas gyvybei vėl prasprogti, Jaučio sezono laikotarpiu tarsi skleidžiasi viskas savaime (In), atsigauna visas Žemės gyvybės grožis žiedais, kvapais, balsais, pirmaisiais šviežiais skoniais.


Mėnuliui keliaujant Jaučio ženklu tampame labiau realistiški, bet kartu ir jautresni grožiui, menui, harmonijai. Ieškome taikos, santarvės, natūralumo ir paprastumo. Tai puikus metas atskleisti savo talentus, kurie kaip pasėta Kūrėjo sėkla jau yra pilna potencialo pražysti ir užauginti vaisių. Juk savo talentų dėka apsirūpiname ir materialiai, ir patenkiname savo dvasinius poreikius. Mumyse visada yra
gebėjimas vidinius turtus paversti materialia gerove.


Mėnulis Jautyje išryškina ir žemiškų malonumų poreikį bei svarbą, primena apie visus penkis pojūčius, kuriuos patiriame ne mintyse, idėjose, sąmonės būsenose ar kituose „aukštosiose materijose“, bet savo kūne. Tik per savo fizinio kūno pojūčius patiriame šį žemišką pasaulį. Tad šiuo laikotarpiu ir pasąmonė gręžiasi į materialius poreikius, į Sielos namų – kūno – erdvę.


Ar kada patyrei Mėnulio jaunatį ne prabėgdama akimis per tekstus, ne atlikdama jaunaties praktikas, ne ignoruodama ar „netyčia“ ją pamiršdama, bet išjausdama tai savo kūne? Ar kada patyrei Mėnulį savo kūne?


Jaunatis Jaučio ženkle palanki įvairiais aspektais peržvelgti ir suplanuoti atsinaujinti tokiose gyvenimo srityse:
- Santykis su gamta, gamtos ritmais
- Ryšys su Žeme, Žemės siela
- Vidinės gausos sklaida materijoje
- Stabilumo šaltiniai
- Gerovė, finansai
- Komforto zonos
- Savipakankamumas ir savivertė
- Talentai ir jų raiška
- Santykis su praktiškumu, taupumu ir patikimumu
- Kantrybės skalė
- Dėmesys savo penkių pojūčių patenkinimui
- Grožio puoselėjimas
- MA-LO-NU-MAS

Mėnulio jaunatyje nepamirškime nuoširdžiai padėkoti už jau dabar turimą gerovę ir resursus (tiek vidinius, tiek išorinius). Būkime jau dabar dėkingi ir už ateities malones. Nuoširdus dėkingumas puošia širdies erdvę, augina palaimos būseną, pritraukia gerovę.

Šios Mėnulio jaunaties raktas – jungtis tarp materijos ir Dvasios.

Taikios, malonios, gražios ir įkvepiančios Mėnulio jaunaties! - Astrologė Ieva

Grįžti į tinklaraštį