Jupiterio ir Urano jungtis. Tikėtis netikėtumų.

Jupiterio ir Urano jungtis. Tikėtis netikėtumų.

2024 m. balandžio 21 d. vyks Jupiterio jungtis su Uranu. Na, šios tolimosios planetos milžinės tikrai nesusidurs. Mums esant Žemės planetoje ir stebint dangų iš Žemės perspektyvos matome šias dvi planetas kartu. Kadangi tai tolimosios lėtai judančios planetos, viena prie kitos jos artėja iš lėto, nutolsta pamažu taip pat. Todėl šios jungties poveikis gali būti jaučiamas jau apie mėnesį, ryškiau – kelias savaites. Taip pat ir po jos dar kurį laiką jausime šios energijos šleifą. Tiesa, plika akimi šios jungties nepamatysime, Urano stebėjimui reikalingas teleskopas. Tai buvo pirmoji planeta atrasta teleskopo pagalba 1781 m.

Jupiteris su Uranu susitinka maždaug kas 14 metų vis skirtingame zodiako ženkle. 2024 m. jungtis vyksta Jaučio žvaigždyne. Istorijoje šiame Zodiako ženkle Jupiteris su Uranu susitiko 1941 m., 1858 m., 1181 m., 1099 m... Taip, paskutinė šių planetų jungtis Jaučio ženkle pažymėta pasauliniu karu, tačiau kartu vyko ir spartus technologijų vystymasis (pavyzdžiui, sukurtas Z3 pirmasis pasaulio kompiuteris (automatinė skaičiavimo mašina), „nulaužtas“ mašininės užšifruotos kalbos kodas, sukurtas antibiotikas penicilinas.

Kiekviena jungtis pasaulį nuspalvina skirtingomis pokyčių spalvomis. Pavyzdžiui, 1969 m. Jupiterio ir Urano jungtis Svarstyklių ženkle pažymėta Žmogaus išsilaipinimu Mėnulyje, garsiuoju Woodstock festivaliu ir visuomenės liberalizmo proveržiu (Make love, not War), pirmąja sėkmingai išsiųsta interneto žinute ARPANET, kuris vėliau evoliucionavo į World Wide Web.

Tad kol kas galime tik nujausti, kokį poveikį žmonijai atneš ši jungtis ir kaip jis išsiskleis per 14 metų ciklą. Bendrai, Jupiteris laikomas didžiosios laimės planeta, plėtros, gausos, perspektyvų, idėjų, tikėjimo ir išminties planeta. Uranas simboliškai siejamas su laisve, ateities įžvalgomis, mokslo, technologijų ar kosmoso naujovėmis, netikėtumais, perversmais, reformomis, pasipriešinimu priespaudai ar status quo. Kartu Jupiterio ir Urano dream team siejama su žmogiškos galios ir išminties proveržiu, su dvasiniu pabudimu, kvantiniais šuoliais, technologijų pasaulio „nušvitimais“, išsilaisvinimu ir pakilimu. Tai žaibiška, netikėta energija, kuri gali „nuskaityti“ ateities tendencijas, numatyti perspektyvas ir suteikti potencialą jau šiandien pradėti gyventi rytojumi.

Tad ko tikėtis? Netikėtumų! Nestandartinių sprendimų, išskirtinių situacijų, nechrestomatinių atvejų, genealių idėjų, pranašiškų sapnų... Visko, kas nesutelpa į dabartinio žmogaus šiandiena ribotą suvokimą. Taip, tai gali būti susiję su iššūkiais, bet ir su neribotomis galimybėmis!

Jaučio zodiakas simboliškai susijęs su žeme, būstu, turtu, finansais, resursais, materija, gamta, vertybėmis, žemiškais malonumais (maistu, muzika, grožiu, poilsiu, menu, talentais...). Tikėtina, kad inovacijos ir pokytis labiausiai palies šias sritis. Pavyzdžiui, požiūrį į klimatą, žemės resursus, žemės ūkį, maisto gamybą, tiekimą, ekonomiką ir pan.

2024 m. Jupiterio ir Urano jungtis ypatinga tuo, kad joje kartu dalyvauja Selena, Baltasis Mėnulis. Šis virtualus taškas (karminė planeta), siejama su geraisiais įdirbiais, šviesiąja apsauga, gerąja karma, pozityviomis tendencijomis. Tai palankus aspektas galintis sustiprinti, palaiminti, atnešti sėkmę, didesnę apsaugą ar suteikti viską, kas būtų reikalinga dėl dar didesnio gėrio. Tad pats Dangus saugo ir globoja šią jungtį ir jos ciklą. Tiesa, kartais dėl to gali būti reikalingas ir išgryninimas ar apsivalymas.

Šie pokyčiai ir atsinaujinimo tendencijos žmonijoje vyksta kolektyviai. Tačiau kiekvienas asmeniškai jose dalyvaujame taip pat. Geriausia ką galėtume dabar padaryti – sėsti į raketą, išskristi iš savo orbitos šviesmečiu tolėliau ir pažiūrėti, kuo ten gyvena mano būsimasis „aš“. Taip, taip, kiekvienas tą galime padaryti svajodami, fantazuodami, sapnuodami, medituodami ar sąmoningai judėdami, šokdami. Nesvarbu kokią priemonę naudojame, suaktyvinkime savo intuiciją ir vidinę įžvalgą, pajauskime, išgyvenkime ir parsineškime tos ateities išminties į šiandieną. Neabejoju, kad tas „aš“ iš ateities būtų labai laimingas, jei tik galėtų padrąsinti, įkvėpti ir patarti. Dabar kaip niekad aktyvus kanalas visiems įmanomiems kosminiams ryšiams.

Taigi, rašykim svajones, klijuokim svajonių žemėlapius, melskimės ir medituokim. Jauskime savo kūnuose tekančias energijas, skaitykime mums siunčiamus ženklus, gyvenkime savo maloniausiomis svajonėmis! Dabar kiekvienas vienas mažas žingsnelis ar bet koks realus veiksmas link tikslo gali būti daug didesnis ir efektyvesnis nei galime įsivaizduoti. Atsiduokime pokyčio bangai ir atsinaujinimo srovėms.

Beje, normalu, kad galime jausti, jog užplūdo visos bangos vienu metu, kad visko per daug ir per greitai, kad žemė slysta iš po kojų nuo netikėtumų ar pagreitinto gyvenimo tempo bėgimo takelio. Gali kilti pasipriešinimo jausmas, nenoras keistis, judėti į priekį, nervingumo ar nekantrumo pojūtis, „įsielektrinimas“. Šiuo laikotarpiu svarbu pasirūpinti sveikata, geru poilsiu, pakankamu miegu. Pasistengti „įsižeminti“, prisiminti savo ritualus ar praktikas, kurios sugrąžintų į emocinį stabilumą. Gerbkime savo kūno tempą, jo resursus ir poreikius. Palaikykime kūno taiką, neforsuokime maišto.

Jeigu Jupiteris būtų raketa, Uranas galėtų būti raketos kuras, suteikiantis jėgos ir greičio paleidimo veiksmui. Kokiai tavo raketai reikalingas kosminis kuras? Dabar viskas yra įmanoma.

Linkėdama šviesos - astrologė Ieva

Grįžti į tinklaraštį